«Sammen» til Toronto, San Sebastian og Reykjavik!

imageTIFF.
Det er stor stas når en av verdens aller viktigste og største filmfestivaler plukker ut den første filmen man lager på et lite norsk budsjett. Sammen skal vises i Discovery prorammet til Toronto International Film Festival i Canada, sammen med «Engelen» av Margaret Ohlin.
1843__reportbo_l
I samme program deltar også den engelske skuespillerinnen Samantha Morton, hun fra Minority Report, sist fra bla. annet «Control» av Anton Corbijn, og Charlie Kaufman’s regidebut: «Synecdoche, New York». Nå debuterer hun med filmen «The Unloved».
Det er visst mer enn 3000 internasjonale kjøpere, salgsagenter, programmerere fra andre festivaler (de som plukker ut filmer) og pressefolk på festivalen og det betyr forholdsvis store muligheter til å nå ut til resten av verden, gjennom salg eller invitasjoner til nye festivaler.
Så vidt jeg har forstått så er det en DIESEL pris i Discovery programmet som jeg tror Joachim Trier vant med sin debut «Reprise» i 2007 eller 2006, husker ikke i farten.
Les mer om Toronto her: TIFF.net

logo_57_festival
Ingen Amanda nominasjon på Sammen, isteden ble det konkurranse om nesten 800 000 NOK (90.000 euro) i San Sebastian. (et godt nok plaster på såret for min del, men synes det var litt trist at hverken Fridtjov eller Odin fikk en Amanda nominasjon). Filmen skal vises i programmet Zabaltegi-New Directors og konkurrerer som en av sytten filmer fra tretten land om prisen Kutxa–New Directors Award. Prisen deles mellom regissøren og den spanske distributøren av filmen. (Bra jeg ikke gikk med på produsentens krav om at han skulle motta alle priser som ble gitt til filmen. En ganske drøy formulering som han forsøkte å få meg til skrive under på. Ingenting overrasker meg lenger med den mannen). Jeg regner ikke med å vinne de pengene, jeg er glad filmen er plukket ut til å delta. Dette er en annerkjent festival og det betyr mye å få være med. Ikke like stor som Toronto men visstok fortsatt viktig.

sexybeastposterDet er flere regissører som har deltatt i dette programmet som har gjort seg bemerket senere, min favoritt er uten tvil Jonathan Glazer. Hans «Sexy Beast» fra 2000 er en utrolig film.
ben_kingsley_sexy_beast_001Ben Kingsley gjør sin beste rolle noen gang. En sjelden god tolkning av et mildt sagt ‘fucked up’ psykopat som går under navnet Don Logan. Tror denne filmen var Ray Winstone’s gjennombrudd på film, en veldig interessant skuespiller som har gjort mye film etter dette, men mest små roller.

Les mer om festivalen her: sansebastianfestival.com

riff_logo_small
Rejkjavik Internationale Film Festival vil også vise Sammen. De har laget en egen kategori til norsk film i år, her er hva de skriver om oss:
«Norwegian directors have, for a very long time, been standing in the shadow of their Swedish and Danish collegues. But not any more. Lately, Norwegian fillmakers have really proved their excellency. For that reason, RIFF will be having a special Norwegian category with the most interesting films premiered this year».

Les mer om festivalen her: riff.is

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s