”Sammen” vinner ’The Church of Iceland award’ ved Reykjavik Filmfest. og ‘Special Mention’ i San Sebastian

I går ettermiddag fikk jeg en telefon fra Norges ambasade på Island. De fortalte den svært overraskende nyheten om at Kirken på Island ville tildele «Sammen» the Church of Iceland award under Reykjavik Internationale Filmfestival.

”Sammen tar seeren med på en reise gjennom øde landskap av sorg. Den illustrerer sunne og usunne reaksjoner på en tragedie og viser på en overbevisende måte hvordan hverdagslige oppgaver kan bli for mye for den som har mistet noen. Sammen er en historie om skyldfølelse og fortvilelse. Den forteller oss at kjærlighet kan holde oss i live når alt annet svikter. Tre omfavnelser markerer veien fra sorg til aksept, fra fortvilelse til håp. Sammen er en realistisk og håpefull film som minner oss om at den minste berøring kan gjøre under”, sier juryen i sin uttalelse.

picture2
En pris som tidligere er utdelt til blant annet «Kunsten at græde i kor» av Peter Schønau Fog og Aida Begic’s «Snow». Jeg er i godt selskap med andre ord, faen..eller Herre Gud så gøy!!!
…og som om ikke det var nok. I dag tidlig våknet jeg opp til følgende tekstmenlding: «Good morning Mr. Jordal & congratulations! SAMMEN has a jury Special Mention. Best Eugenia Machiain, San Sebastian Film Festival»
cartel-festival-san-sebastian
«We grant a special mention for its complex and drastic approach to a family tragedy of uncertain and difficult solution, to the film: “SAMMEN / TOGETHER” (Norway) by Matias Armand Jordal»

San Sebastian Internationale Filmfestival

Reykjavik Internationale Filmfestival

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s