DVD anmeldelse på nettstedet Tromsøby

En fin DVD anmeldelse av Sammen fra Sindre Kaspersen på tromsoby.no. Kaspersen gir den 5 stjerner av 6 mulige.

Fridtjov_S_heim_i_r_141551s1.preview

DVD: Mørk realisme til tross; håpene og lyspunktene opphører ei i Matias Armand Jordals stramme familiedrama.
Terningkast: 5.04

Far og sønn uten mor

En familie er på vei til flyplassen som skal føre dem til feriestedet Tenerife og gleden er stor, men en nådeløs ulykke inntreffer, å i løpet av et tilfeldig øyeblikk er lykken smadret. Etterlatt i en villedende dis av skyldsfølelser står Roger og hans 12-årige sønn Pål, som nå må klare seg uten sin elskede kone og mor.
Sammensatt karakterdrama

Matias Armand Jordals debut vitner på ingen måte om en tilbakeholden ung regissør, men heller om en aspirerende og uredd filmskaper som har mye på hjertet og motet til å uttrykke det i klartekst. Selv om Jordals historie preges av en dyster atmosfære innehar den også flere spontant humoristiske scener der vitale antydninger av håp trer frem.
Jordals kronologiske fortellerstruktur øker filmens fremdrift og hans bevisste unnlatelse av å ta i bruk fortellerstemme eller tilbakeblikkscener understreker filmens selvstendighet.

“Sammen” skildrer de dramatiske endringene i forholdet mellom en far og sønn i etterkant av en traumatisk hendelse. Mens sønnen ser ut til å klare å stagge sorgen, bobler følelsene av skyld og udugelighet over for faren, som ubevisst staker seg ut en vei som fører ham mot et sammenbrudd.
Gjennom sin fremstilling av disse to motstridende reaksjonsmønstrene og den hyppige benyttelsen av nærbildefokus, evner Jordal å visualisere sorgens indre og ytre vesen.

I Fritjov Såheims andre hovedrolle til nå, tolker han den rådville Roger med rystende troverdighet og viser seg som en hemningsløs karakterskuespiller. I rollen som hans innesluttede og modige sønn Pål, anvender Odin Waage sin besindige styrke til å kreere et overbevisende karakterportrett.

Den velvalgte og stemningsfulle gjennomgangslåten underbygger filmens sørgmodige aura.

Publisert tirsdag 29.09.2009 kl 18:32, oppdatert 29.09.2009 kl 18:51

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s